keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Maailmankansalaisen tutkinnon johdanto

Saimme viidennen luokan kevätlukukaudella päättää, minkä haluaisimme ottaa kuutosluokalle valinnaiskurssiksi. Saimme hieman tietoa kaikista vaihtoehdoista ja Maailmankansalaisen kurssi vaikutti kiinnostavalta. Valitsin Maailmankansalaisen ja kuudennella luokalla se alkoi.
Saimme kurssin alussa paljon vaihtoehtoja, joista saisimme tehdä tutkinnon. Minä valitsin aiheekseni Australian, koska Australia on minulle kiinnostava maa ja olen itse käynyt Australiassa. Yksi syy valintaani on myös se, että meillä on kotona paljon Australialaisia esineitä esim: tauluja, kankaita, soittimia ja koruja. En miettinyt muita aiheita, koska tiesin, että haluan tehdä tutkinnon Australiasta. Mietin kovasti teenkö tutkinnon yksin vai kaverin kanssa. Lopulta päädyin tulokseen, että teen yksin.
Olen käyttänyt tutkimukseni lähteinä kirjoja, nettiä, omaa tietoa ja sanomalehtiä.
Tutkimukseni sisältää mediapäiväkirjan, haastatteluja, mielikuvitusmatkan, ajatuskartan, päiväkirjan, kuvataidetöitä, omia kuvia ja Australia tutkimuksen.
Tutkimuksessa tuli ongelmia tietokoneiden kanssa ja aika alkoi käydä vähiin. Joihinkin aihepiiriin oli vaikea löytää tietoa. Olisi voinut olla helpompi tehdä työ kaverin kanssa, koska yksin oli enemmän tehtävää.
Tutkintoa oli todella mukava tehdä, koska ryhmällämme on hyvä yhteishenki. Ryhmämme on todella mukava ja kaikilla näytti tutkimuksen teko menevän hyvin.
Kiitokset ohjaajillemme Raija Kärkkäiselle ja Anja Lindhille sekä tietoteknisestä avusta Vuokko Kankaalle.

1 kommentti:

  1. Hei Jenni

    Onnea upean ja monipuolisen työsi johdosta! Olet työskennellyt tunnollisesti ja ahkerasti. Toivottavasti olet saanut monipuolisia taitoja ja kokemuksia, joita voit hyödyntää tulevina vuosina kohdatessasi uusia haasteita. Kaikkea hyvää sinulle.

    Toivottaa Anja

    VastaaPoista