keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kalevalanpäivän tunnelmissa

Eilen oli Kalevalanpäivä. Sen tunnelmissa jatkoimme tänään projektiamme. Osa porukasta teki kevataide töitä minä mukaan lukien. Osa porukasta teki taas Intiaan, Japaniin tai muuhun vastaavaan projektiin liittyvää tekstiä. Muita kaikkia kiinnostavia töitä...

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Hennan ajatuksia helmikuun 22. päivänä

Tänään olemme saaneet runokirjojamme eteenpäin. Tutustuimme äidinkielentunnilla suomalaiseen runouteen, joten runokirjan teko kuuluu siis äidinkieleen, maailmankansalaisen kypsyyskokeeseen ja lukudiplomiin. Vielä noin kuukausi aikaa viimeistelä tutkinto ja alkaa pikkuhiljaa hermostuttaa.
Maailmankansalaisen tutkinnon teko on ollut mielenkiintoinen ja hauska. Nyt vain täysillä loppuun saakka!

Henna

tiistai 21. helmikuuta 2012

Muovailua ja askartelua

Viimeviikon keskiviikkona oli hauskaa, sillä teimme omista aiheistamme jonkinnäköisen taideteoksen. Suurinosa tytöistä teki savityön, mutta pari muunlaistakin löytyy, kuten vaikka posterin tai maalauksen tekiöitä löytyy kyllä. Tänään me jatkamme kirjoittamista.

perjantai 10. helmikuuta 2012

Haasteiden kimppuun!

Uusi vuosi ja koulun kevätlukukausi ovat jo helmikuun puolella! Toivottavasti maailmankansalaisen kypsyyskokeen tekijät ovat edelleen innoissaan kevään haasteiden kohtaamisessa tutkintonsa suhteen! Edessämme on enää vajaat kolme kuukautta työskentelyä MKK-tutkinnon parissa, ja sittenpä huhtikuussa pitäisi olla jo valmiita "tutkimuksia" lähetettäväksi YK-liittoon.

Tavoitteemme, jonka asetimme ennen joululomaa, oli jokaisen oman työn eteneminen myös joululoman aikana. On ollut mielenkiintoista nähdä, mitä uusia näkökulmia oppilaat ovat löytäneet aiheensa parissa.

Tällä viikolla olemme suunnitelleet taideteosten tekemistä jokaisen oppilaan omasta aiheesta. Suunnitelmat ja luonnokset odottavat ensi viikolla keskiviikkona tekijäänsä!

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Lehtiartikkeleiden kommentointia

Tänään jouduin tekemään yksin mkk:ta, koska Henna ja H-M olivat kipeinä.
Kommentoin lehtiartikkeleita, joita todellakin riitti! Kiva juttu, että mytologiasta löytyy noin paljon uutisia! Artikkelit olivat mielenkiintoisia. Yksi kertoi Austraaliassa sijaitsevasta kivestä, Ulurusta. Se ulottuu hyvin sylvälle maahan, tutkijat epäilevät, että sitä ulottuu maanpinnan alapuolella noin 5 kilometriä! Uluru on ollut aina tärkeä maamerkki Australian alkuperäisasukkaille, Aboriginaaleille.
Yksi artikkeleista kertoi muinaisesta Pompeijin kaupungista. Artikkelissa kerrottiin, että Pompeijin taloissa oli jopa lämmitys, myös vedet saatiin hanoista!
Ensikerralla teemme kuvataide töitä aiheisiimme liittyen. Itse teen savesta veistoksen ja kuvitan ruonokirjani kannet.

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pian valmista!

Tänään tutkimuksenteko jatkuu. Haastattelujen kokoaminen onkin jo hyvässä vauhdissa. Olen saanut kuorotovereiltani jo haastattelu lomakkeita takaisin, mutta vielä muutama puuttuu. Itselläni tutkimuksen tieto-osuus on jo tehty, mutta liitteiden kokoaminen ja taitto on vielä pahasti kesken. Työni ulkoasu on tällä hetkellä huono, mutta se paranee kuvien myötä. Huh-huh! Kuvien lisääminen on todella työlästä, sillä jokaiseen on oltava kuvateksti ja lähteet. Tänään sain jo yhdeksän kuvaa lisättyä lähteineen ja kuvateksteineen. Lopuksi keskustelimme taideteoksista tutkimuksiin liittyen. Pian valmista!