keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Paljon työtä vielä...

Olemme Hanna-Marian kanssa työstämme hieman jäljessä niin kuin hän jo mainitsi. Nyt pitää käyttää hieman enemmän vapaa-aikaa tutkinnon tekemiseen. Joululomallakaan ei tullut tehtyä tutkintoa kovin paljoa, joten aiomme nyt panostaa työhön kunnolla. Otan kotiin tehtäviä kuten mielukuvitusmatkalla Japanissa tarinan. Olen jo aikaisemmin aloitellut työtä, mutta se jäi kesken. Pitäisi haastattelukin tehdä loppuun. Meillä on kuitenkin paljon tietoa, mutta ainakin minulla tiedostot ovat vähän sekaisin. Pitäisi järjestellä tiedostot tulostus kuntoon. Työtä on paljon, mutta eiköhän se siitä. :)

Työ jatkuu...

Työ jatkuu, kuten otsikossa sanotaan. Minulla ja Oonalla projekti on mennyt sulavasti eteenpäin, vaikka jäljessä olemmekin. Tekstiä täytyisi tulla enemmän, mutta luotettavia lähteitä on vaikea löytää. Viimeksi piti haastatella oppilaita ja aikuisia, mutta unohdimme täysin. Haastattelemme 1-6-luokkalaisia ja aikuisia. Minä hoidan 3-6-luokkalaiset ja Oona 1-2-luokkalaiset ja aikuiset. Päiväkirjaakin on vaikea jatkaa kun ei tee muuta kuin kirjoittaa...

perjantai 13. tammikuuta 2012

Mistä voisi jatkaa?

Minulla ja Maijalla on ongelmana, että emme oikein tiedä mistä aloittaa... Olen miettinyt pitäisikö heti aloittaa tietojen kokoamisen, mutta kaikkea tietoa ei ole vielä saatu kirjoitettua. Meillä on vähän aikaa ja paljon tekemistä. Tietoakaan ei löydy enää juuri mistään. Mutta kyllä näistä selvitään! Ensikerralla kokoamme ja lajittelemme haastattelut, ja jos ehdimme jatkamme myös tietojen keräämistä. Heti kun olemme saaneet kerättyä tiedot, me kokoamme ne.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kivaa aloittaa taas työt!

On todella mukavaa aloittaa taas koulu ja kesken jäänyt Maailmankansalaisen tutkinto. Tein lomalla pari asiaa, mutta muuta en jaksanutkaan. Nyt tavoitteenani on saada tutkinto valmiiksi viimeistään huhtikuussa. Yritämme Maijan kanssa tehdä niin paljon kuin mahdollista, mutta levähtääkkin ettemme väsy heti alkumetreillä.

11.1.2012

Pitkän loman jälkeen on mukava palata kouluun ja jatkaa maailmankansalaisen tutkintoa. Loman aikana en ole tehnyt hirveästi tutkintoa, kun lumi on vienyt huomioni. Nyt aijon käyttää enemmän aikaa tutkinnon parissa, enemmän kuin syskyllä. Olemme päässeet Merin kanssa pitkälle. Uskon että saamme tutkinnon valmiiksi huhtikuuhun mennessä.



Pipsa

Maijan pohdintoja

Pitkän joululoman jälkeen oli mukava palata maailmankansalaisen tutkielman pariin. Olen tehnyt joululomalla jonkun verran tutkielmaani, mutta joulu oli niin mukavaa aikaa, että se vei minut mennessään.
Joululoman aikana tein mielikuvitusmatkaa Intiaan ja etsin muutenkin tietoa. Laitan mielikuvitusmatkani tutkielmaamme. Se ei ole aivan vielä valmis, mutta pian on.
Tänään meillä oli ongelmia tietokoneilla, koska Petteri olisi näyttänyt kirjastomme Äly-osaston älytaululla, miten laitetaan otsikkotasot, mutta emme saaneet yhteyttä siihen. Meidän piti mennä tietokoneluokkaan ja siellä onneksi tietokoneet toimi. Osaamme nyt helposti luoda sisällysluettelon.