keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Japani-tutkimus etenee, toteaa Hanski

Olemme ehtineet aloittaa kirjoittamisen kulttuurista ja urheilusta. Haastattelimme myös kahdestaan Oonan kanssa koulussamme vierailevaa japanilaista Takeo Yamadaa. Materiaaliksi saimme japanilaisen matikankirjan ja käyntikortit. Olemme jo hyvässä vaiheessa muutenkin kirjoittamisessa. Meillä on yhteinen mediapäiväkirja, jossa meillä on jo muutama aukeama leikkeitä ja kommentteja. Olemme saaneet hyviä vinkkejä Raijalta ja Anjalta, joiden ansiosta olemme saaneet työmme jo hyvälle alulle.

Yläkoulun ATK- luokassa 30.11

Yläkoulun ATK-luokassa

Marraskuun haasteena tekstien tuottaminen ja toimintavaiheen suunnittelun aloitus

Marraskuun työskentelytuntien haasteenamme on ollut tutkimusaiheidemme varsinaisten tekstien tuottaminen. Tavoitteena on ollut, että tiedonhankinta eri lähteistä alkaisi onnistua entistä vaivattomammin. Olennaista on myös alkaa jäsentää hankittuja tietoja mielekkäällä tavalla. Tärkeä harjoiteltava taito on kriittinen suhtautuminen eri tietolähteiden välittämään informaatioon. Tiedon luotettavuus on varmistettava! On myös osattava valita tutkimusaiheen kannalta keskeiset asiat. Valintojen tekeminen on aina hankalaa; mikä on tärkeää ja mikä taas vähemmän tärkeää!

Maailmankansalaisen kypsyyskokeeseen kuuluu tärkeänä osiona toiminta. Se voi koostua hyvin erilaisista toimintamuodoista. Yhteisesti päätimme ryhmäläisten kanssa tehdä haastattelututkimuksen. Siksi pohdimme haastattelulomakkeen sisältöä, rakennetta ja kysymysmuotoja ja haastattelututkimuksen kohderyhmää. Jokainen tutkija tai tutkijaryhmä laati oman haastattelulomakkeen aiheeseensa liittyen. Tutkinnon tekijöistä moni ehti jopa haastatella kohderyhmänsä edustajia. Seuraava haasteemme haastattelujen tekemisen jälkeen on alkaa koota ja jäsentää saatuja tietoja tutkimustuloksiksi.

Merin tuntemuksia

Nyt olemme olleet täällä yläasteen puolella noin 25 minuuttia. Täällä on tosi hienot koneet ja myöskin hieno koko tietokoneluokka, mutta on myös yksi huono puoli.Täällä on tosi hitaat koneet. Kun kaikki on samoilla sivuilla, niin silloin koneetkin ovat hitaalla päällä. No, unohdetaan ne! Tähän mennessä olemme kirjoittaneet paljon Worldillä. Tekstit pitäisi siirtää blogiin. Teimme myös haastattelulomakkeet. Tarkoituksemme on haastatella valmentajia. Yhteistyö on sujunut Pipsan kanssa hyvin ja olemme sopineet työnjaosta. Molemmat ovat tehneet oman osuutensa. Olemme jo tehneet paljon työtä

Miltä minusta on tuntunut?

Alussa aiheen valinta oli vaikeaa. Aluksi olin valitsemassa jonkin maan, mutta päädyin silti joukkuevoimisteluun. Sillä se on minulle tuttua. Työt etenivät hyvin, mutta hyvin monesti jäi muistitikku kotiin. Silti projekti meni koko ajan eteenpäin. Parilla viikolla olen päässyt Merin kanssa tunnissa paljonkin eteenpäin. Välillä on ollut vaikea kirjoittaa, kun ei voi keskittyä. Mutta niistä on päästy jo ohi. Nyt voin jo paljon paremmin keskittyä. Tällä tunnilla on ollut hiukan vaikea kirjoittaa, kun kone ei ole antanut tehdä paljoa mitään. Jotenkin olemme eteenpäin päässeet. Vika on kai siinä kun olemme yläkoululla. Mutta kyllä tästä selvitään.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Joukkuevoimistelu Meri ja Pipsa

Aloitimme tänään pienellä kokouksella. Jossa meille kerrottiin, miten voimme julkaista työtämme. Me teemme Merin kanssa Esityksen päivnavaukseen, voimisteluesityksen. Saimme paljon aikaan näiden 2 tunnnin aikana. Keksimme alku asennon esitykseen ja teimme myös omaa tutkimustamme aika paljon. Ensi tunnilla teemme

tiistai 8. marraskuuta 2011

YK-liiton sivuilla hyvää materiaalia

Illan vaihtuessa pian yöksi päätin vielä käydä, jälleen kerran, YK-liiton sivuilla. Sielläpä olikin hyvää materiaalia, jota en jotenkin ollut huomannut aiemmin. Hyvä esimerkki on yhteen MKK-tutkimukseemme liittyvä linkki: aiheena on ilmastonmuutos.

http://www.ykliitto.fi/files/Ilmastonmuutos.pdf

MKK-työskentely etenee...

Viime viikkojen työnä maailmankansalaiskurssilaisilla on ollut alkaa luoda varsinaista tekstiä valitsemastaan aiheesta. Jotta tekstin tekeminen sujuu, on ensin tärkeää tietystikin etsiä tietoa eri lähteistä ja alkaa seuraavaksi jäsentää löytynyttä faktaa. Haasteellista on rajata, kuinka paljon on mielekästä tuottaa tekstiä eri osa-alueisiin liittyvistä otsikoista. Mutta pikkuhiljaa tässäkin taidossa kehitytään ja työskentely sujuu entistä susjuvammin...

Niinhän se on: "Alku aina hankalaa..."